Cookie & Privacy verklaring

Deze verklaring heeft betrekking op de website: https://www.tafeltjegedekt.nl.

Cookie & Privacy verklaring

De cookieverklaring moeten we net als de privacyverklaring gebruiken op Tafeltje Gedekt. De verklaring informeert bezoekers over de te plaatsen cookies. Wij moeten deze informatie geven vóórdat de gebruiker toestemming geeft voor het plaatsen van het cookie, ongeacht of dit een first party of third party cookie betreft. Het cookie mag alleen geplaatst worden na het geven van een dergelijke toestemming. Uitgezonderd van deze eis zijn functionele cookies.

Wat is een cookie

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website (en/of Flash-applicaties) wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden.

Gebruik van permanente cookies

Met behulp van een permanente cookie kunnen wij jou herkennen bij een nieuw bezoek op onze website. De website kan daardoor speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Ook wanneer je toestemming hebt gegeven voor het plaatsen van cookies kunnen wij dit door middel van een cookie onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je dus tijd bespaart en een prettiger gebruik van onze website kunt maken. Permanente cookies kan je verwijderen via de instellingen van jouw browser.

Gebruik van sessie cookies

Met behulp van een sessie cookie kunnen wij zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen onze dienst daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw webbrowser afsluit.

Tracking cookies van onszelf

Met jouw toestemming plaatsen wij een cookie op jouw apparatuur, welke kan worden opgevraagd zodra je een website uit ons netwerk bezoekt. Hierdoor kunnen wij te weten komen dat je naast onze website ook op de betreffende andere website(s) uit ons netwerk bent geweest. Het daardoor opgebouwde profiel is niet gekoppeld aan jouw naam, adres, e-mailadres en dergelijke, maar dient alleen om advertenties af te stemmen op jouw profiel, zodat deze zo veel mogelijk relevant voor je zijn.

Tracking cookies van Facebook

Met jouw toestemming plaatst Facebook “tracking cookies” op jouw apparatuur. Deze cookies gebruiken zij om bij te houden welke pagina’s je bezoekt uit hun netwerk, om zo een profiel op te bouwen van jouw online surfgedrag. Dit profiel wordt mede opgebouwd op basis van vergelijkbare informatie die zij van jouw bezoek aan andere websites uit hun netwerk krijgen. Dit profiel wordt niet gekoppeld aan jouw naam, adres, e-mailadres en dergelijke zoals bij ons bekend, maar dient alleen om advertenties af te stemmen op jouw profiel zodat deze zo veel mogelijk relevant voor je zijn.

Google Analytics

Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google wel/niet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten.

De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Uw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google stelt zich te houden aan de Privacy Shield principles en is aangesloten bij het Privacy Shield-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

Hoe lang we jouw data bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Voor gebruikers die geregistreerd op onze website (indien van toepassing), bewaren we ook persoonlijke informatie in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen hun persoonlijke informatie bekijken, wijzigen of verwijderen op ieder moment (de gebruikersnaam kan niet gewijzigd worden). Website beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en wijzigen.

Recht op inzage en correctie of verwijdering van jouw gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben verwijderen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

In- en uitschakelen van cookies en verwijdering daarvan

Meer informatie omtrent het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.

Privacy

Artikel 24: Privacy beleid persoonsgegevens

1. De gegevens van een Consument (‘persoonsgegevens’) verwerkt Tafeltje Gedekt conform de bepalingen van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Alle bepalingen uit “Artikel 23: Gegevensverwerking” van deze algemene voorwaarden zijn onverkort van toepassing op de verwerking van persoonsgegevens, tenzij hieronder nader invulling wordt gegeven aan die bepalingen

2. Tafeltje Gedekt verwerkt de gegevens van een Consument uitsluitend voor het uitvoeren van de Overeenkomst, behoudens enige wettelijke verplichting die op enig moment op Tafeltje Gedekt rust om de gegevens verder te verwerken.

3. Tafeltje Gedekt zal de gegevens niet verder verwerken dan nodig voor het uitvoeren van de Overeenkomst. Tafeltje Gedekt zal de gegevens niet langer bewaren dan noodzakelijk voor het doel van de gegevensverwerking, tenzij bewaring van de gegevens noodzakelijk is in verband met een onopgeloste claim of geschil met de Consument;
• als Tafeltje Gedekt hiertoe op grond van toepasselijk recht verplicht is;
• Tafeltje Gedekt de gegevens bewaart voor haar legitieme zakelijke belangen, zoals preventie van fraude of direct marketing.

4. Tafeltje Gedekt zal als verwerkings-verantwoordelijke een register van de gegevensverwerking bijhouden op grond van de verantwoordingsplicht van artikel 5 lid 2 van de AVG. In dat register zal zij een beschrijving van de categorieën van ‘betrokkenen’ (natuurlijke personen) en van de categorieën van persoonsgegevens opnemen. Ook zal het register de verwerkingsdoeleinden en de gegevens van de verwerkings- verantwoordelijke(n) vermelden (conform artikel 30 lid 1 AVG).

5. Voor zover Tafeltje Gedekt bij de verwerking van persoonsgegevens niet kan worden aangemerkt als een ‘verwerkingsverantwoordelijke’ in de zin van de Wbp en AVG, in die zin dat Tafeltje Gedekt de persoonsgegevens verwerkt ten behoeve van een derde (bijv. een Contractspartij) en die derde de verantwoordelijkheid draagt voor rechtmatige verwerking van de persoonsgegevens, sluit Tafeltje Gedekt in haar hoedanigheid van ‘verwerker’ in de zin van de AVG aansprakelijkheid voor enige onrechtmatige verwerking van die gegevens hierbij uit.

6. In geval van een datalek van persoonsgegevens, zal Tafeltje Gedekt het datalek onverwijld melden aan de Autoriteit Persoonsgegevens, tenzij het niet waarschijnlijk is dat Tafeltje Gedekt Tafel alleen verplicht het datalek aan de Consument zelf te melden wanneer de inbreuk waarschijnlijk een hoog risico inhoudt voor de rechten en vrijheden van de Consument

Artikel 25: Rechten van Consumenten m.b.t. persoonsgegevens

1. Een Consument (de ‘betrokkene’ in de zin van de AVG) heeft het recht op:
• inzage van zijn gegevens;
• rectificatie of wissing (verwijdering) van de gegevens;
• beperking van de gegevensverwerking; en
• dataportabiliteit, hetgeen betekent dat de Consument het recht heeft zijn gegevens te ontvangen voor persoonlijk gebruik of voor doorgifte aan een andere organisatie. Een Consument kan een dergelijk verzoek indienen bij Tafeltje Gedekt via e-mail aan info@tafeltjegedekt.nl.

1. Een Consument (de ‘betrokkene’ in de zin van de AVG) heeft het recht op:
• inzage van zijn gegevens;
• rectificatie of wissing (verwijdering) van de gegevens;
• beperking van de gegevensverwerking; en
• dataportabiliteit, hetgeen betekent dat de Consument het recht heeft zijn gegevens te ontvangen voor persoonlijk gebruik of voor doorgifte aan een andere organisatie. Een Consument kan een dergelijk verzoek indienen bij Tafeltje Gedekt via e-mail aan info@tafeltjegedekt.n

2. Tafeltje Gedekt zal uiterlijk binnen vier weken reageren op een dergelijk verzoek. Indien Tafeltje Gedekt niet aan een verzoek van een Consument kan voldoen, zal zij dit binnen voornoemde termijn kenbaar maken en haar besluit motiveren.

3. Een Consument heeft ook het recht bezwaar te maken tegen de verwerking en het gebruik van zijn gegevens door Tafeltje Gedekt indien dit geschiedt ten behoeve van een gerechtvaardigd belang van Tafeltje Gedekt, zoals direct marketing. Indien een Consument bezwaar maakt, zal Tafeltje Gedekt de persoonsgegevens niet langer voor dat specifieke doeleinde gebruiken.

4. Een Consument heeft te allen tijde het recht om in geval van ondeugdelijke gegevensverwerking een klacht in te dienen bij de Nederlandse toezichthouder, de Autoriteit Persoons- gegevens. Zie voor de contactgegevens: www.autoriteitper-soonsgegevens.nl.